donderdag 19 februari 2015

Ding 3: Foto


Via internet zijn er verschillende mogelijkheden om iets te doen met je digitale foto's. Flickr en Picasa zijn daar de bekendste voorbeelden van. Voor de cursus richten we ons op Picasa.
Met Picasa web albums kun je je digitale foto's online opslaan. Het is hierdoor niet alleen goede back-up om je foto's te bewaren, maar door ze online op te slaan, heb je ook altijd toegang tot je foto's. Tenzij je uiteraard geen computer of tablet met internet tot je beschikking hebt.
De foto's in het web album worden gesorteerd in albums.  Je kunt een album helemaal zelf indelen. De foto's kunnen bijvoorbeeld in een bepaalde volgorde geplaatst worden,  je kunt naast de datum de opname locatie invullen en eventueel extra opmerkingen aan het album toevoegen. Leuk is ook om een collage van je foto's te maken. De foto's staan online, maar jij bepaalt wie er toegang heeft tot jouw foto's: openbaar, beperkt (iedereen met de link) of alleen jij. Ben je enthousiast over de Picasa web albums? Er is ook een Picasa versie voor de computer. Deze versie heeft meer mogelijkheden.

Ik maak graag foto's. Jammer alleen dat, tenzij je een album maakt of de foto's laat afdrukken, je het minder makkelijk deelt met je vrienden.  Via Picasa web album gaat dit een stuk makkelijk. En de back-up vind ik ook een prettig idee. Ik moet er toch niet aan denken dat als mijn computer kapot gaat, al mijn foto's weg zijn.

2 opmerkingen:

  1. Hoi karin ik heb symbaloo over geslagen en wil als het lukken wil aan ding 3 beginnen.
    Groetjes ella.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi karin ik probeer volgende week ding 3 te maken.
      Groet ella

      Verwijderen